Voetreflexologie

Ben je op zoek naar meer innerlijke rust? Voel je je gestresseerd of zelfs burn-out? Heb je lichamelijke klachten? Maak je een rouwproces door? Ben je op zoek naar een therapie om je immuniteit te verhogen en je sterker in je schoenen te doen staan of wil je even wat me-time en een gevoel hebben van totale ontspanning? Heb je een zwangerschapswens?

Dan ben je aan het juiste adres.

Ontdek de kracht van voetreflexologie

Onze voeten kunnen gezien worden als spiegels van ons lichaam. Ieder orgaan en iedere klier gelegen in een bepaalde zone in het lichaam heeft zijn eigen reflex(spiegel)gebied in het corresponderende deel van de voeten. Een gevoelige plek op de voeten kan erop wijzen dat er ergens een blokkade is. Deze kan lichamelijk of psychisch zijn of beide.

Een drukpuntmassage van de voeten kan deze blokkades oplossen doordat er signalen aan het lichaam worden gegeven om de energie beter te doen stromen.

Er komen stoffen vrij waardoor je ontspant en zo wordt het zelfgenezend vermogen in werking gezet.

Klachten kunnen verminderen of verdwijnen.

Voetreflexologie is een zeer effectieve methode om op een natuurlijke manier aan je gezondheid te werken, stress te verminderen en terug in harmonie te komen met jezelf.

Ik stel geen diagnose en wanneer je je over je gezondheid zorgen maakt is het belangrijk om naar de dokter te gaan.

Voetreflexologie kan ingezet worden bij verschillende klachten zoals  bijvoorbeeld bij migraine,  nek-en schouderklachten, slaapstoornissen, maag –en darmproblemen, menopauzeklachten, stress, burn-out, rouw enz…

Bij een zwangerschapswens kan voetreflexologie zodanig hormonaal en mentaal evenwicht brengen zodat het gemakkelijker wordt om zwanger te worden al kan ik hier uiteraard geen beloftes in maken.

Ook kinderen vanaf 5 jaar zijn welkom bij mij. Voor babytjes en heel kleine kindjes stuur ik graag door naar een collega.

Na een massage kunnen klachten soms  wat verergeren of oude klachten kunnen even terug komen. Daarnaast kan het zijn dat je wat emotioneler bent dan gewoonlijk.

Veel voorkomende reacties zijn ook dat je je opgelucht voelt, meer energie hebt en beter slaapt.

Tenslotte kan je je bewust worden van bepaalde gevoelens of gedachten waardoor het gemakkelijker wordt om veranderingen in je levenswijze aan te brengen.

Na een sessie is het belangrijk voldoende water te drinken en uzelf even rust te gunnen.

Het is interessant om de eerste 3 à 5 behandelingen iets korter na elkaar te doen zodanig dat het lichaam een evenwicht kan vinden. Je hebt dan ook een idee wat voetreflexologie voor jou kan betekenen. Nadien kan een behandeling om de 4 à 6 weken dit evenwicht behouden.

Uiteraard ben je hier vrij in. Het is vooral belangrijk goed te blijven voelen wat voor jou helpt.

Een behandeling duurt 60 minuten.

Contra-indicaties zijn: hoge koorts, open wonden, trombose, risico zwangerschappen.

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging van Reflexologen België (BEVO).